English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
O nama

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 44 gostiju na mreži

O nama

 

Od svog osnivanja 1946. godine, kada je i otpočela realizacija dva velika hidroenergecka objekta – HE „Vlasina“ i HE „Zvornik“, tokom proteklih 71 godina Građevinsko preduzeće „Hidrotehnika-Hidroenergetika“ postalo je jedno od vodećih Srpskih preduzeća za projektovanje i izgradnju svih vrsta energetskih i hidroobjekata,kao i objekata visokogradnje.

U zemlji i inostranstvu izgradilo je 52 brane različitih tipova a neke od njih su, po složenosti i tehničkim karakteristikama, u samom vrhu građevinskih ostvarenja u svetu („Đerdap“, „Mratinje“, „Bajna Bašta“, „Sidi Salem“, „Sidi el Bakar“ u Tunisu, „Kedara“ u Alžiru).
Grandioznost izgrađenih brana najbolje ilustruje podatak da je na taj način omogućeno akomuliranje 5.300.000.000 kubnih metara vode koja se višenamenski koristi.

„Hidrotehnika-Hidroenergetika“ je za uspešnu realizaciju svih projekata koristila vlastite resurse, radnu snagu i opremu. Pored osvedočenih kadrova, pouzdanost u realizaciji projekta garantuje i adekvatna oprema. Preduzeće je uvek raspolagalo i danas raspolaže najsavremenijom specijalizovanom opremom koja se proizvodi u svetu („Volvo“, „Catepillar“, „Komatsu“, „Tamrock“, „Dynapac“, „Atlas Copco“).

U Srbiji „ Hidrotehnika-Hidroenergetika“ trenutno gradi dve brane. To su: „Selova“ kod Kuršumlije, „Rovni“ kod Valjeva i
kanalizacioni kolektor Interceptor tunel - Višnjica.

U inostranstvu se grade Brana Sarrath,Tunel Harka u Tunisu i Brana Ourkis u Alžiru.