English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Brane Alžir S.P.I.K.

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 58 gostiju na mreži

S.P.I.K.

S.P.I.K.
1986-1988


Sistem snabdevanja pijaćom vodom Isser-Keddara-Boudaouaou-Alžir (SPIK) je sastavni deo napajanja vodom grada Alžira i omogućava da se raspoloživ kapacitet poveća za 150 hm3/godišnje. Sistem koristi potencijale reka Isser, Boudaouaou, i Hamiz i vodu iz akumulacije Keddara koja omogućava regulisanje snabdevanja vodom i poboljšava kvalitet vode. U okviru projekta SPIK Hidrotehnika Hidroenergetika izgradila je branu Beni Amrane, pumpnu stanicu Beni Amrane sa osam pumpi ukupne snage 15 MW, deo cevovoda i sitem daljinskog praćenja rada sistema SPIK.


Lokacija
reka, mesto, država

Region grada Alžira, Alžir

Investitor

Ministarstvo hidraulike