English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Brane Srbija Batlava

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 84 gostiju na mreži

Batlava

BATLAVA
1959-1963


Brana je locirana na reci Batlava na oko 40 km od Prištine. Pored vode iz akumulacije "Batlava" koriste se i vode reke Laba za potrebe kombinata "Kosovo". Vode akumulacije "Batlava" i reke Laba od vodozahvata teku kroz tri cevovoda od kojih je svaki dužine 11 km i prečnika 700, 900, i 1.100 mm. "Batlava" je nasuta brana sa vertikalnim glinenim jezgrom. 


Lokacija
reka, mesto, država
 

Batlava, Priština, Jugoslavija  

Tip brane

Nasuta brana sa glinenim jezgrom

Investitor

Rudarsko-energetski kombinat Kosovo

Visina brane
Dužiina u kruni
Širina u kruni
Širina u osnovi
Nasip
Akumulacija

46,45 m
302 m
6 m
140 m
550.000 m3
26.000.000 m3